A kerti grillezés igazi kulináris élmény

Bizonyára már nagyon sokan várják a jó időt, a napsütéses tavaszt és nyarat, amikor a kerttel kapcsolatban nem csupán a munka, hanem a pihenés és a kerti grillezés is az eszünkbe jut, ami igazi kulináris élményt jelent.
A kerti grillezés igazi kulináris élmény

A kerti grillezés nem csupán igazi kulináris élmény lehet egy-egy szabadnapon vagy fárasztó munkanap után, hanem az egészségtelen ételek remek alternatívája is, hiszen ma már nagyon sokféle grillel találkozhatunk, amelyeken nem csak igazi élmény húst vagy zöldséget sütni és grillezni, de még egészséges ételeket is kreálhatunk. Hiszen a választék nagyon színes ezen a téren, azaz sokféle kerti grill megtalálható a kínálatban. Vásárolhatunk faszéntüzelésű grillt, gázgrillt, lávaköves grillt és tűzrakó tálat is.

Miért is olyan kulináris élmény a kerti grillezés? Kevesebb zsiradékkal egészséges ételeket készíthetünk. A grillezett húsok, sokkal kevesebb zsiradékot tartalmaznak, emellett azonban ízletesek és nagyon szaftosak maradnak.

A gasztronómiai élményt az is adja, hogy sokféle étellel kísérletezgethetünk, olyan ételeket süthetünk és főzhetünk grillen, amelyekről korábban nem is gondoltuk volna, hogy ízletes lehet ily módon elkészítve. Azzal mindenki tisztában van, hogy a sovány és zsírosabb húsok is grillezhetők, de egy-egy grillen pizzát is süthetünk, sőt még gyümölcsök grillezésére is van lehetőségünk, amelyek remekül megállják a helyüket köretként vagy salátaként a grillen készült húsételek mellett.

A grillezett zöldségek is feledhetetlen élménnyé varázsolják az étkezést, ráadásul sokkal több tápanyag, azaz vitamin és ásványi anyag megmarad ezekben az ételekben, mintha megfőznénk vagy megpárolnánk azokat.

A kulináris élményeket fokozhatjuk azzal is, ha előző nap bepácoljuk a grillezni kívánt étkeket. Egy igazi hobbi is lehet a grillezésből, hiszen kihasználhatjuk a kreatív énünket és különféle fűszer kombinációkat használhatunk a húsok és zöldségek pácolásához. Olyan fűszereket, amelyek a gasztronómia egy másik, egy izgalmasabb oldalával ismertethet meg bennünket.

A kültéri grillek, a gasztronómia egy másik, eddig ismeretlen világába el elkalauzolhat bárkit. Mellettük szól, hogy rendkívül kényelmes a használatunk, nagyon sokoldalúak, nagyon finom ízeket készíthetünk, ha úgy döntünk, hogy az idei szezonban mindenképpen kipróbáljuk a kerti grillezés örömeit. A fentebb felsorolt grilltípusokat a www.hawaj.hu oldalon is megtekinthetjük.

Kapcsolódó cikkek

Ha nem akarsz lemondani a gyorséttermi ételekről, egyél egészséges hamburgert

Ha nem akarsz lemondani a gyorséttermi ételekről, egyél egészséges hamburgert

Ha szereted a hamburgert és nem akarsz arról lemondani, készíts egészséges burgereket.

Szívárványszínű ételek

A szivárványszínű ételek nem csak szépek, egészségesek is

Az egészséges táplálkozás alapja, hogy a szivárvány minden színében fogyasztunk zöldségeket és gyümölcsöket.

Ha vendégeket hívunk, készítsünk meleg színű tortát, mint amilyen a vörös bársonytorta

Ha vendégeket hívunk, készítsünk meleg színű tortát, mint amilyen a vörös bársonytorta

Az emberek a meleg színeket preferálják és ilyen színű ételeket is választanak elsősorban.