Borászati kiegészítők, nemcsak borászoknak kifejlesztve

Magyarországon kultusza van a minőségi borok fogyasztásának. Az ehhez szükséges eszközök kapcsán azonban nemcsak a borászoknak érdemes beszerezniük a legszükségesebb és legpraktikusabb darabokat. Manapság már akár otthon is kényelmesen fogyaszthatunk prémium italokat, legyen szó egy jó Tokaji vagy egy Villányi borról egyaránt.
Borászati kiegészítők, nemcsak borászoknak kifejlesztve

Lássuk, hogy milyen borászati kiegészítőket érdemes beszerezni, amivel otthon is élmény lehet az italozás!

Mire van szükség az otthoni borozáshoz?

Biztosan Ön is hallotta már azt a kifejezést, hogy “in vino veritas”, tehát “borban az igazság”. Mi azonban úgy gondoljuk, az igazság az, hogy a legjobb minőségű palackokhoz prémium borászati kiegészítők dukálnak. Ahhoz, hogy házi körülmények között is egy külön esemény legyen a borfogasztás, fontos annak tárolása, illetve az üvegből a pohárig történő eljuttatása egyaránt.

Nem mindegy továbbá az sem, hogy milyen ételek mellé töltünk egy pohár Tokaji Aszút vagy egy jó öreg Szekszárdi Merlotot. Bemutatunk pár olyan boros eszközt, aminek köszönhetően akár Ön is megadhatja a módját az italok felszolgálásának.

1. Vákuumpumpa és dugó

Manapság már nem luxus a bor frissességének megőrzése, egészen az utolsó kortyig. Minden háztartásban előfordul, hogy egy palack minőségi bort sajnos nem sikerül egyben elfogyasztani. Ehhez kiváló segítséget nyújt a vákuumpumpa, hiszen ezzel kivonható az üvegből a felesleges levegő, majd pedig mehet rá a dugó. Ennek hála pedig akár tíz napig is fogyaszthatóvá teheti a kedvenc borát.

2. Dugóhúzó

Persze egyáltalán nem lényegtelen szempont az sem, hogy mennyire könnyen és egyszerűen bontható fel az adott palack. Szerencsére azonban már kapható olyan prémium borászati kiegészítő, amelynek hála bárki könnyedén felszolgálhat egy jó Egri Bikavért.

Egy dugóhúzó hiányában azért valljuk be, nincsen kellemes és fesztelen borozás. A rendkívül egyszerű kellék egyszerűsége ellenére azonban lehet stílusos, elegáns, illetve modern egyaránt. Ennek köszönhetően elfelejtheti a hosszú percekig tartó bornyitást, már csak a felszolgálással kell törődnie. Vége a beletörött és nehezen kihúzható dugók világának, a jelenleg piacon lévő változatokkal pillanatok alatt szervírozhatja fel a vacsorához illő változatot.

3. Borhűtés néhány perc alatt

A borfogyasztás sosem volt szezonális, hiszen az italt minden évszakban élvezni lehet. Legyen szó egy nagyobb ünnepről, esetleg egy hosszú nap levezetéséről egyaránt, szinte nincs olyan földrész, ahol ne fogyasztanának valamilyen típusú bort. A melegebb helyeken és időszakokban azonban néha gondot tud okozni a palack gyors lehűtése, amihez remek szolgálatot tesznek a Vacu Vin borhűtői. Ezeknek köszönhetően ugyanis, akár 15 perc alatt elérhető a kívánt hőmérséklet, így már csak élvezni kell az ízek harmóniáját.

Összegezve

Az otthoni borozás tehát nem igényel túl sok eszközt és kelléket. Egy minőségi dugóhúzó, egy jó vákuumpumpa és dugó a záráshoz, illetve egy hűtésre alkalmas prémium borászati kiegészítő tökéletesen elegendő az ital szervírozásához. Már csak meg kell találnia az Ön számára legízletesebb bort.

Kapcsolódó cikkek

Szívárványszínű ételek

A szivárványszínű ételek nem csak szépek, egészségesek is

Az egészséges táplálkozás alapja, hogy a szivárvány minden színében fogyasztunk zöldségeket és gyümölcsöket.

Omlett, frittata, rántotta – de mi a különbség?

Omlett, frittata, rántotta – de mi a különbség?

Reggelizz úgy, mint egy király, tartja a mondás.

Kiss Mona - Az ünnepek mentes ételei könyv - gluténmentes receptek, tejmentes receptek, tojásmentes receptek, cukormentes receptek, élesztőmentes receptek, lisztkeverésmentes vegán receptek

Kiss Mona - Az ünnepek „mentes” ételei

Kiss Mona, a nem hétköznapi gasztroblogger „mentes” sorozatának második könyvében arra vállalkozik, hogy legfontosabb ünnepeink kedvelt és klasszikus ételeit, desszertjeit ne a hagyományos módokon készítse el.