Hogyan készítsük el az édesburgonyát

Az édesburgonyát a recepttől függően többféleképpen is elkészítheti. Készíthet például édesburgonyapürét, főtt vagy sült édesburgonyát, illetve sült édesburgonyát.
Hogyan készítsük el az édesburgonyát

A főzéshez szerezzen be minőségi, hajdúsági, bio édesburgonyát. Ha főzni tervezi a burgonyát, először alaposan meg kell mosnia. Emellett ki is kell lyukasztani őket. Ez segíteni fogja a szaftok kioldását sütés közben. Ha ezzel megvagy, elkezdheted a főzést.

Az édesburgonya főzhető a tűzhelyen, a sütőben vagy akár a mikrohullámú sütőben is. Az édesburgonya főzésének legjobb módja a sütő használata. Süsse őket 200 fokra állított sütőben. Egy nagy adag édesburgonya sütése körülbelül 25-30 percet vesz igénybe. Édesburgonyás ragut is készíthetünk.

Amikor készen áll a főtt édesburgonya tálalására, érdemes fűszeres mártással tálalni. Ha sajtot szeretne hozzáadni, próbálja ki a fetasajtot. A burgonya tetejére vágott metélőhagymát, görög joghurtot vagy néhány szelet mogyoróhagymát is tehet. Alternatív megoldásként a tetejükre tehetünk egy kis vajat vagy fűszeres tejfölt is.

Ha finom csemegét szeretne, fontolja meg az édesburgonyás sült krumpli elkészítését. Ezek egészségesebb alternatívát jelentenek a hagyományos burgonyasült krumplival szemben. Az elkészítéshez használjon spirálozót vagy a mandolin julienne pengéjét, hogy vékony és egyenletes szeleteket készítsen. Igényeitől függően a burgonyát egészben hagyhatja, vagy vastagabb szeletekre vághatja. Csak ne feledje, hogy forró sütőre lesz szüksége ahhoz, hogy a héja megbarnuljon és ropogós legyen.

Az édesburgonya főzésének másik népszerű módja az Instant Pot használata. Szüksége lesz három közepes méretű édesburgonyára, egy csésze vízre és egy párolóedényre. A burgonya főzése az Instant Potban mindössze 20 percet vesz igénybe. Körülbelül hat perc után azonban ellenőrizze a burgonyát, hogy biztosan ne főjön túl.

Ha azt tervezi, hogy a sült édesburgonyát feltétellel, például sajttal tálalja, akkor meg kell győződnie arról, hogy átsült. A sütés felénél megfordíthatja őket, hogy a széle ropogós legyen. Egy kis tejföl és egy csipetnyi fűszeres fűszer remekül illik a burgonyához.

Az édesburgonyát főzheted cserépedényben is. Beletehetjük őket a lábasba, és alacsonyabb hőmérsékleten főzzük. Ne feledje, hogy az idő a burgonya méretétől függően változik.

Az édesburgonyának sokféle színe van. Bár általában narancssárga színűek, különböző árnyalatúak lehetnek. Az egyik leggyakoribb szín a vöröses-lila. A lila édesburgonya jó antioxidánsforrás.

Kapcsolódó cikkek

Szívárványszínű ételek

A szivárványszínű ételek nem csak szépek, egészségesek is

Az egészséges táplálkozás alapja, hogy a szivárvány minden színében fogyasztunk zöldségeket és gyümölcsöket.

Zöldségbe zárt egészség: brokkoli

Zöldségbe zárt egészség: brokkoli

Brokkoliból is remek, egészséges ételeket készíthetünk.

Omlett, frittata, rántotta – de mi a különbség?

Omlett, frittata, rántotta – de mi a különbség?

Reggelizz úgy, mint egy király, tartja a mondás.