Franciaország legnépszerűbb borai

Akár a lédúsabb, szaftosabb vörösborokat, akár a frissebb, könnyedebb stílust kedveli, van olyan francia bor, amelyik tökéletes az Ön számára.
Franciaország legnépszerűbb borai

Franciaország legnépszerűbb borászai a világ legjobb borai közé tartoznak. Boraik elrepítenek a sajátos terroirra. Megízlelheti a szőlősgazda szenvedélyét és a föld történelmét.

Franciaországban a borágazat évek óta a világ egyik legnagyobbja. 2016-ban mintegy 10 millió turista látogatott el az országba, akik 4,6 milliárd PS4,6 milliárdos borbevételt vásároltak. A borturizmus egyre nagyobb teret nyer a francia borászok körében. Az ország számos legtekintélyesebb kastélya ma már nyitva áll a látogatók előtt.

Languedoc-Roussillon területe Franciaország legnagyobb borvidéke. Franciaország északkeleti részén található. A borászat a területen az i. e. 5. századig nyúlik vissza. A régió azóta is meghatározó szerepet játszik a helyi gazdaságban. A 19. század végén a régió fontos borvidékké vált. A szőlőtermesztéshez egy különleges módszert, a passerillage-t használták.

A Rhone-völgy északi részén a Syrah a fő szőlőfajta. A terület vörösborairól ismert, amelyek jellemzően házasítások. Ezek a borok gazdag aromákkal és ízekkel rendelkeznek.

A Rhone-völgy déli részén a Grenache dominál. Ezen a területen a burgundi vörösboroknál lédúsabb vörösborok készülnek. A borok vad áfonyát, fekete borsot és olajbogyós jegyeket tartalmaznak. A régió a Grenache-alapú fehérborairól is ismert.

A Loire régió borai tucatnyi szőlőfajtából készülnek. Megtalálható a Gewurztraminer, a rizling és a Sauvignon Blanc. A régió négy alrégióra oszlik.

Franciaországból sok nagyszerű bor származik, és ezeket az ország különböző régióiban termelik. Az ország legnépszerűbb borászai közül néhányan a világ legdrágább borait állítják elő. Vannak nagyszerű ár-érték arányú borok is Franciaországból.

Cahors régiója az eredeti malbec hazája. Ez a régió az Alpok lábánál található. Cahorsban malbecet termesztenek, és gyakran készítenek belőle bort.

Valerie Vialard az egyik legnépszerűbb borász Bordeaux-ban. A bordeaux-i egyetemen tanult borászatot, és ő lett az első női borász Pessac-Leognanban. Miután két-három évet töltött gyakornokként, első állását a Chateau LaTour Martillac-nál kapta. A pincészetnél 1990 óta dolgozik. A parfümök iránti szenvedélye miatt parfümkészítőként dolgozott, mielőtt borászként helyezkedett volna el. Ő a harmadik nő a családi birtok élén.

Matthieu Barret hetedik generációs borász. A 11 hektáros birtokot birtokló családból származik, és hisz a borok minőségének javításában. Tojás alakú tartályt használ a tanninok simítására, és friss, tiszta stílusban készíti borait. Nem mindennapi cuvée-ket készít apja szülővárosából.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan kell kést élezni

Hogyan kell kést élezni

Minden konyha nélkülözhetetlen eszköze a kés, amelynek élessége elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez.

Ha nem akarsz lemondani a gyorséttermi ételekről, egyél egészséges hamburgert

Ha nem akarsz lemondani a gyorséttermi ételekről, egyél egészséges hamburgert

Ha szereted a hamburgert és nem akarsz arról lemondani, készíts egészséges burgereket.

Zöldségbe zárt egészség: brokkoli

Zöldségbe zárt egészség: brokkoli

Brokkoliból is remek, egészséges ételeket készíthetünk.