Különleges ételek, amelyek nem hizlalnak

Vajon mi mindent kombinálhatunk az egészséges Szafi tésztákkal, amiből szinte bármennyit ehetünk, nem fogunk elhízni? Most kiderül!
Különleges ételek, amelyek nem hizlalnak

Sokan nem hiszik el, de igenis léteznek olyan ételek, amikből egyszerűen nem lehet annyit enni, amitől meghíznánk. Persze itt nem a hagyományos élelmiszerekről van szó, illetve nem is arról, hogy alapvetően nem rakódnak le ránk, de mivel nincs akkora gyomrunk, ami elbírna akkora mennyiséggel, így bátrabban lehet őket fogyasztani. De vajon melyek ezek az ételek? Cikkünkben megmutatjuk őket!

Ételek, amik egészségesek és nem hízunk el tőlük

Jól hangzik, ha azt mondjuk, hogy vannak olyan élelmiszerek, amikből bármennyit ehetsz? Ha szeretsz nassolni, akkor most biztosan érdeklődve olvasod tovább a cikket, amiben felsorolunk pár olyan variációt, amiből akár este is nyugodt szívvel csipegethetsz.

Zeller

Jó tudjuk, hogy sokan most fintorognak, pedig a zeller 95%-a víz, vagyis tulajdonképpen mondhatjuk, hogy csak iszunk egy kis ízesített folyadékot. Akár diétázik valaki, akár nem, a nap folyamán bármikor elő lehet kapni a tasakból vagy a hűtőből és elmajszolni belőle pár szálat. Egy közepes zeller nagyjából hat kalóriának felel meg, ami elenyésző a többi rágcsálnivalóhoz képest. Nagy előnye, hogy a magas víztartalma miatt gyorsan okoz teltségérzetet, így nem kívánunk majd mást az éjszaka közepén sem. Kombinálható salátával és levessel is, amiknek szintén nagy százaléka víz.

Padlizsán

Ki ne szeretné a nyár és az ősz sztárját a padlizsánt, amit manapság már szinte egész évben be lehet szerezni? Rendkívül sokrétűen lehet felhasználni, hiszen kiválóan krémesíthető, így tészta szószokat is gyárthatunk belőle, de ehető akár grillezve vagy sütve egyaránt. Az egészséges Szafi tésztákkal kombinálva pedig igazán kiadós vacsorát gyárthatunk belőle.

Citrusok

Aki fogyókúrázott már az élete során, az tisztában van vele, hogy bármilyen étrendet is követünk, a gyümölcs szinte minden estben tiltólistán van. Pedig a legtöbbet nyugodtan lehet fogyasztani, főleg a citrusokat, amik nagy része víz. A narancs és a grapefruit rengeteg vitamint és rostot tartalmaz, így a teltségérzet mellett még plusz tápanyaghoz is juttatjuk a szervezetünket. Nem utolsó sorban pedig még a bőrünk is jóval tisztább lesz. Fogyasszunk tehát ezekből bátran, hiszen utána biztosan nem kívánunk majd meg egyetlen tábla csokoládét sem.

Káposztafélék

Sokaknak a káposzták közé csak a fejes és a kel változat tartozik, pedig ide soroljuk a brokkolit, a karfiolt és a kelbimbót egyaránt. Utóbbi egy nagyon elhanyagolt növény, pedig nagyon sokféle képpen fel lehet használni, sütve például észveszejtően finom tud lenni. Ezeket azonban semmi esetre sem szabad túl sokáig főzni vagy sütni, ugyanis elveszítik a vitamintartalmukat. Pár perc párolás bőven elegendő, hogy fogyaszthatóvá váljanak. A brokkoli például alig tartalmaz kalóriát és képtelenség megenni belőle annyit, hogy attól valaki meghízzon. Ehető nyugodtan esti nasinak is egy kis tepsi sült változat.

Összegezve

Jön az őszi és téli időszak, amikor egyre többet nassolunk az esti filmek mellé. Megakadályozva az édességek fogyasztását, összeszedtünk pár olyan finomságot, amit nyugodtan fogyaszthatsz, akár este 9-kor is. Ilyen például a sült kelbimbó, a grapefruit, vagy éppen a padlizsán. Jó megoldás lehet a zeller rágcsálása is, de mindezek mellett persze számos egyéb megoldás is létezik, hogy elkerüljük a téli hízást.

Kapcsolódó cikkek

Az egészséges táplálékok boldogságot hoznak az életünkbe

Az egészséges táplálékok boldogságot hoznak az életünkbe

Ha boldog akarsz lenni, fogyassz minél több egészséges táplálékot.

Különleges ételek, amelyek nem hizlalnak

Különleges ételek, amelyek nem hizlalnak

Vajon mi mindent kombinálhatunk az egészséges Szafi tésztákkal, amiből szinte bármennyit ehetünk, nem fogunk elhízni? Most kiderül!

Csodás táplálékok: erjesztett ételek

Csodás táplálékok: erjesztett ételek

A probiotikumokban gazdag erjesztett ételek nagyon egészségesek.