Gasztronómiai utazás allergének nélkül: Kiss Mona receptjeivel
Új kötetében most a világkonyha remekeihez kalauzol el minket. Újragondolta más országok jellegzetes ételeit: kezdve a török tejberizstől, a francia zöldséges quiche-en át egészen a görög muszakáig és az amerikai sajttortáig.
Kiss Mona tippeket és tanácsokat is ad azoknak, akik kénytelenek elkerülni bizonyos összetevőket. A legbiztosabb mód az, ha magunk főzünk, így biztosan tudjuk, mi kerül az ételünkbe. Emellett fontos ismerni az összetevők rejtett elnevezéseit is.
A könyv szerzője saját élete során is megtapasztalta az ételallergiás kihívásokat, és online platformjain sokan követik és merítenek inspirációt tőle. Receptjei széles körben ajánlottak, nem csak az allergiásoknak, hanem például a vegán étrendet követőknek is.
Összességében azt mondhatjuk, hogy az ételallergia kihívást jelenthet, a tudatossággal és elővigyázatossággal változatos és ízletes étrendet követhetünk, mely mentes az allergénektől.