Gasztronómiai utazás allergének nélkül: Kiss Mona receptjeivel

Kiss Mona egyedülálló gasztrobloggerként harmadszorra is elhatározta magát, hogy megosszon velünk egy olyan különleges receptkönyvet, amely 60 glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szója-, mogyoró- és élesztőmentes, valamint kész lisztkeverék nélküli vegán fogást sorakoztat fel.
Gasztronómiai utazás allergének nélkül: Kiss Mona receptjeivel - mentes ételek receptkönyv - gluténmentes receptek - tejmentes receptek - tojásmentes receptek - cukormentes receptek - vegán receptek

Új kötetében most a világkonyha remekeihez kalauzol el minket. Újragondolta más országok jellegzetes ételeit: kezdve a török tejberizstől, a francia zöldséges quiche-en át egészen a görög muszakáig és az amerikai sajttortáig.

Kiss Mona tippeket és tanácsokat is ad azoknak, akik kénytelenek elkerülni bizonyos összetevőket. A legbiztosabb mód az, ha magunk főzünk, így biztosan tudjuk, mi kerül az ételünkbe. Emellett fontos ismerni az összetevők rejtett elnevezéseit is.

A könyv szerzője saját élete során is megtapasztalta az ételallergiás kihívásokat, és online platformjain sokan követik és merítenek inspirációt tőle. Receptjei széles körben ajánlottak, nem csak az allergiásoknak, hanem például a vegán étrendet követőknek is.

Összességében azt mondhatjuk, hogy az ételallergia kihívást jelenthet, a tudatossággal és elővigyázatossággal változatos és ízletes étrendet követhetünk, mely mentes az allergénektől.

Kapcsolódó cikkek

A karfiol pozitív hatásai a szervezetünkre

A karfiol pozitív hatásai a szervezetünkre

A karfiolnak számtalan egészségügyi hatása létezik.

Valóban hizlalnak a zöldségek

Valóban hizlalnak a zöldségek?

Egyes zöldségeket csak módjával együk, mivel hizlalhatnak is.

Fogyás. Dicsérjünk, vagy inkább hallgassunk?

Fogyás. Dicsérjünk, vagy inkább hallgassunk?

Dicsérjük meg, aki lefogyott, vagy ne mondjunk semmit?