Gasztronómiai utazás allergének nélkül: Kiss Mona receptjeivel

Kiss Mona egyedülálló gasztrobloggerként harmadszorra is elhatározta magát, hogy megosszon velünk egy olyan különleges receptkönyvet, amely 60 glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szója-, mogyoró- és élesztőmentes, valamint kész lisztkeverék nélküli vegán fogást sorakoztat fel.
Gasztronómiai utazás allergének nélkül: Kiss Mona receptjeivel - mentes ételek receptkönyv - gluténmentes receptek - tejmentes receptek - tojásmentes receptek - cukormentes receptek - vegán receptek

Új kötetében most a világkonyha remekeihez kalauzol el minket. Újragondolta más országok jellegzetes ételeit: kezdve a török tejberizstől, a francia zöldséges quiche-en át egészen a görög muszakáig és az amerikai sajttortáig.

Kiss Mona tippeket és tanácsokat is ad azoknak, akik kénytelenek elkerülni bizonyos összetevőket. A legbiztosabb mód az, ha magunk főzünk, így biztosan tudjuk, mi kerül az ételünkbe. Emellett fontos ismerni az összetevők rejtett elnevezéseit is.

A könyv szerzője saját élete során is megtapasztalta az ételallergiás kihívásokat, és online platformjain sokan követik és merítenek inspirációt tőle. Receptjei széles körben ajánlottak, nem csak az allergiásoknak, hanem például a vegán étrendet követőknek is.

Összességében azt mondhatjuk, hogy az ételallergia kihívást jelenthet, a tudatossággal és elővigyázatossággal változatos és ízletes étrendet követhetünk, mely mentes az allergénektől.

Kapcsolódó cikkek

Fogyás. Dicsérjünk, vagy inkább hallgassunk?

Fogyás. Dicsérjünk, vagy inkább hallgassunk?

Dicsérjük meg, aki lefogyott, vagy ne mondjunk semmit?

Valóban hizlalnak a zöldségek

Valóban hizlalnak a zöldségek?

Egyes zöldségeket csak módjával együk, mivel hizlalhatnak is.

Az élelmiszer címkék mesélnek nekünk. Mit is mondanak pontosan?

Az élelmiszercímkék mesélnek nekünk. Mit is mondanak pontosan?

Ha szeretnénk egészségesen táplálkozni, mindig figyeljük az élelmiszerek összetevőit.