Ne hagyd ki ezeket a zöldségeket a szendvicsedből, ha igazi finomságra vágysz

Ami a zöldségevést illeti – a szüleidnek igaza volt. Jót tesznek neked! Ez valószínűleg felnőtt fejjel már téged sem lep meg. A legtöbben tudjuk, hogy a zöldségek (és gyümölcsök) fogyasztása egészséges szokás. Ennek ellenére a legtöbben nem teszünk semmit annak érdekében, hogy tudatosan beépítsük ezeket az étrendünkbe.
Ne hagyd ki ezeket a zöldségeket a szendvicsedből, ha igazi finomságra vágysz

Minden zöldség beleszámít a napi kvótába: ez magában foglalja a keményítőtartalmúakat (például a burgonyát), a leveles zöldeket, a friss és a fagyasztott zöldségeket is.

Miért nem érdemes kihagyni az étrendedből a zöldségeket?

Kiváló vitamin- és ásványi anyag-források.

Nem találsz jobb tápanyagforrást, mint a gyümölcsök és zöldségek, amelyek tele vannak A-, C- és E-vitaminnal, valamint magnéziummal, cinkkel, foszforral és folsavval.

Kipróbálhatsz olyan erős ízeket, mint a hagyma, az olajbogyó és a paprika, vagy enyhébb ízeket, például a gombát és a kukoricát.

Az édes ízekhez a gyümölcsök, például az ananász, a szőlő vagy a szilva passzolnak inkább, míg a citrom és a grapefruit savanyúbb.

Rengeteg rostot tartalmaznak.

A legtöbb gyümölcs és zöldség sok rostot tartalmaz, amelyek javítják a bélrendszer egészségét. A rostban gazdag zöldségek közé tartozik az articsóka, a zöldborsó, a brokkoli és a karfiol.

Alacsony kalóriatartalmúak és alacsony zsírtartalmúak.

Átlagosan a gyümölcsök és különösen a zöldségek nagyon alacsony kalória- és zsírtartalmúak, ami azt jelenti, hogy többet ehetsz belőlük, hogy jóllakott legyél anélkül, hogy aggódnod kellene a plusz kalóriák vagy a zsírok miatt.

Segítenek az egészség megőrzésében.

Mivel alacsony a telített zsír-, só- és cukortartalmuk, a gyümölcsök és zöldségek egy jól kiegyensúlyozott étrend részét képezik, amely segíthet a fogyásban vagy megelőzheti a súlygyarapodást.

Ezenkívül segíthetnek a gyulladás csökkentésében, valamint a koleszterinszint és a vérnyomás csökkentésében is.

Friss, fagyasztott, konzerv, szárított – MINDEN formában tápláló.

Bár lehet, hogy a friss gyümölcsöt és zöldséget részesíted előnyben, táplálkozási szempontból nincs sok különbség, ha összehasonlítjuk a fagyasztott, konzerv vagy szárított termékeket. Valójában a legtöbb fagyasztott és konzerv terméket a betakarítást követő órákon belül feldolgozzák, így a tápérték gyorsan rögzítésre kerül.

Bármennyire igyekszel beépíteni a vitamindús zöldségféléket az étrendedbe, magában nem szívesen eszed meg őket, ételekben pedig a tányér szélén végzik?

Próbáltál már ínycsiklandozó szendvicseket készíteni belőlük?

Ezek a zöldségek elképesztően finomak szendvicsekben

Gondoltál már arra:

hogy megbolondítsd valamivel a reggel percek alatt elkészített szalámis szendvicsedet?

hogy valami különlegeset adj hozzá a melegszendvicshez amelyet vacsorára készítesz?

hogy a gyermekeid uzsonnájába egy kis plussz vitamint kellene csempészned?

A legegyszerűbb módja annak, hogy rostokat, vitaminokat és ízeket adjunk a szendvicshez, ha feldobjuk néhány zöldséggel.

Néhány remek feltétet, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálni:

Paradicsom - szinte érezzük az illatát:

Alacsony a kalóriatartalmú, és C-vitaminban gazdag, ahogyan káliumban, folsavban és K-vitaminban is. Sok erős antioxidánst, likopint is tartalmaz, amely számos egészségügyi előnnyel jár, beleértve a szívbetegségek kockázatának csökkentését.

Frissítő és ízletes kiegészítője szinte bármilyen szendvicsnek, próbáld csak ki!

Saláta - friss és ropogós:

A leveles zöldek és zöldségek jó forrása a természetes rostoknak, amelyek segítenek csökkenteni a rossz koleszterinszintet és szabályozni a vércukorszintet.

Egy napi adag saláta segíti az egészséges zsírok bevitelét, miközben a kedvenc szendvicsedet is feldobja.

Hagyma - elengedhetetlen hazai íz:

A hagyma antioxidánsokat és olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek leküzdik a gyulladásokat. Gondolj csak a hagymateára, amely a legmakacsabb náthát is akár néhány óra alatt eltünteti.

Rengeteg típusa közül biztosan te is megtalálod azt, amelyik a legjobban ízlik neked: mi a póréhagymára esküszünk!

Olajbogyó - nem csak az olasz tésztákba:

Az olívabogyó gazdag E-vitaminban és más antioxidánsokban, amelyek segíthetnek csökkenteni az olyan egészségügyi állapotok kockázatát, mint a cukorbetegség és a szívbetegség.

Mi leginkább tonhallal szeretjük párosítani - verhetetlen kombináció!

Csírák - érdemes megízlelned:

Remek forrása a növényi fehérjéknek, rostoknak és egészséges zsíroknak, a magnéziumnak, cinknek, tiaminnak, folsavnak, káliumnak és foszfornak is. Egyesek azt mondják, hogy a búzacsíra segíthet az immunitás erősítésében, valamint a szív és a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében is.

Mi szendvicskrémek tetején fogyasztjuk legszívesebben!

Avokádó - az örök klasszikus:

Az avokádó az egyszeresen telítetlen zsírok és az E-vitamin kiváló forrása, valamint jó folsavforrás is. Ezenkívül több oldható rostot és ásványi anyagot is tartalmaz, mint más zöldségek, beleértve a vasat, a rezet és a káliumot.

Az avokádókrém szinte biztosan feldobja a te kedvenc kenyérfélédet is!

Mit tehetsz még azért, hogy egészségesebbek legyenek a szendvicseid?

Így hozhatod ki a maximumot a szendvicseidből

Annak érdekében, hogy a szendvics alacsony kalória- és zsírtartalmú legyen, használj alacsony kalóriatartalmú krémeket. Majonéz helyett érdemes egy avokádót pépesíteni, és egy kis sóval és borssal ízesíteni. Ugyanolyan krémes állagú, mint a majonéz, magas zsír-/kalóriatartalom nélkül.

A szendvics elkészítésekor használj sovány húsokat, például pulykát, csirkemellet vagy sovány sonkát, tonhalat.

A rossz kenyér választás megsemmisítheti az egész koncepciót. Maradj távol a szokásos fehér kenyértől, amely kevésbé vagy egyáltalán nem tartalmaz rostot, és válassz teljes kiőrlésű kenyeret. Meg fogod tapasztalni, hogy ez még ízesebbé teszi szendvicsét, és tovább segíti a jóllakottság érzését. A pita egy másik nagyszerű lehetőség, különösen tonhalhoz vagy csirke salátához ajánlanánk.

Ha nem bíznád magadra a szendvicsek elkészítését..

Az Oryx ízek egy családi vállalkozás, termékeik pedig hosszú távú kísérletezések eredményei: szendvicseik, hidegtálaik és falatkáik bármely eseményre felhelyezik a koronát. Céljuk, hogy mindenkinek magas szintű kulináris élményt tudjanak nyújtani, kiváló minőségű, művészi, kézműves megjelenéssel. Számukra az a legfontosabb, hogy tökéletes elégedettséget tudják nyújtani minden kedves vásárlónknak.

Építsd be a zöldségeket az ételkészítési szokásaidba, hogy biztosan elegendő vitaminhoz, rosthoz és tápanyaghoz juthass még akkor is, ha az egész napos rohanás közben csak egy szendvicsre jut időd.

Kapcsolódó cikkek

Csodás táplálékok: erjesztett ételek

Csodás táplálékok: erjesztett ételek

A probiotikumokban gazdag erjesztett ételek nagyon egészségesek.

Az élelmiszer címkék mesélnek nekünk. Mit is mondanak pontosan?

Az élelmiszercímkék mesélnek nekünk. Mit is mondanak pontosan?

Ha szeretnénk egészségesen táplálkozni, mindig figyeljük az élelmiszerek összetevőit.

Fogyás. Dicsérjünk, vagy inkább hallgassunk?

Fogyás. Dicsérjünk, vagy inkább hallgassunk?

Dicsérjük meg, aki lefogyott, vagy ne mondjunk semmit?