Már akár vegetáriánus ebédet is rendelhetünk a Fitfoodwaytől

Akár fogyasztunk húst, akár nem, itt mindenki rátalálhat a megfelelő opcióra.
Már akár vegetáriánus ebédet is rendelhetünk a Fitfoodwaytől

A vegetarianizmust követők tartózkodnak a húsfogyasztástól, ez az életmód pedig etikai, környezetvédelmi és egészségügyi megfontolások miatt is egyre népszerűbb. Ebben a cikkben áttekintjük a vegetarianizmus előnyeit. Lássuk, miért éri meg a húsmentes étkezés!

Az egyik elsődleges ok, amiért az emberek vegetáriánusként választanak, az etikai aggályok. Sokan úgy gondolják, hogy az állatok étkezési céllal történő elpusztítása kegyetlen és szükségtelen dolog. A húsipart sokan bírálják az állatokkal való méltatlan bánásmód miatt: gyakran olyan túlzsúfolt és egészségtelen életkörülmények közt tartják őket, amelyek nem kedveznek a jólétüknek.

A nagyüzemi körülmények közt nevelt állatok szervezetébe a táplálékukkal hormonokat, antibiotikumokat és egyéb vegyszereket is bevisznek, hogy fokozzák a növekedésük ütemét és megelőzzék a náluk kialakuló betegségeket.

Döntésükkel a vegetáriánusok kifejezik, hogy nem értenek egyet az állatok szenvedésével járó húsipari módszerekkel. Szerintük a tömeges húsipari termelés nem összeegyeztethető az állatok tiszteletével és méltóságával. Szerencsére ma már nálunk is elérhető a vegetáriánus étel házhozszállítás, például a Fitfoodwaytől, ahol magunk állíthatjuk össze a menüt, vagy külön business lunchot is rendelhetünk!

A vegetarianizmus a környezet számára is jobb a húsevésnél, mivel a húsipar jelentős részben felelős az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásáért, a vízszennyezésért és az erdőirtásért. Az állattenyésztés felemészti a Föld erőforrásait, beleértve a vizet, a földet és az energiát. Emellett jelentős mértékben hozzájárul az éghajlatváltozáshoz, mivel a szén-dioxid-kibocsátás közel 15 százalékáért felelős.

A vegetarianizmus választással az adott személy jelentősen csökkentheti a szénlábnyomát. A vegetáriánus étrend fenntarthatóbb és kevesebb erőforrást igényel, mivel elsősorban növényi alapú élelmiszerekre támaszkodik, így környezettudatosabb táplálkozási választás.

Végezetül a vegetarianizmus egészségügyi okokból is jobb, mint a húsevés. A vegetáriánus étrendet számos egészségügyi előnnyel hozták összefüggésbe, beleértve a szívbetegségek, az elhízás, a cukorbetegség és egyes rákbetegségek alacsonyabb arányát is.

A jól megtervezett vegetáriánus étrend biztosítja az összes szükséges tápanyagot, beleértve a fehérjét, a vasat és a kalciumot is, anélkül, hogy a hús túlfogyasztásának negatív következményei fellépnének.

A vegetáriánus étrendben jóval alacsonyabb a zsír és a koleszterin mennyisége, amelyek magas szintje számos egészségügyi problémához kapcsolódik, beleértve a szívbetegségeket, a stroke-ot és a magas vérnyomást. A Fitfoodwaynél pedig rengetegféle vegetáriánus és vegán ételt, de akár az időszakos böjtöt is kipróbálhatjuk.

Kapcsolódó cikkek

Már akár vegetáriánus ebédet is rendelhetünk a Fitfoodwaytől

Már akár vegetáriánus ebédet is rendelhetünk a Fitfoodwaytől

Akár fogyasztunk húst, akár nem, itt mindenki rátalálhat a megfelelő opcióra.

Sikersztori a belváros szívében - a Hoppá! Bistro története

Sikersztori a belváros szívében - a Hoppá! Bistro története

Randevú, családi esemény vagy üzleti megbeszélés szerepel a naptáradban és a megfelelő helyszín után kutatsz?