Hogyan válasszunk a vacsorához illő bort?

A tökéletes bor kiválasztásához a legjobb, ha néhány alapvető dologgal kezdjük. A vörösborok többnyire jól illenek a vörös húsokhoz. Az ajánlásunk szerint a Cabernet Sauvignon, amely könnyű vagy közepes testű, és a vásárlóknak is tetszik. A Pinot Noir jó választás egy felvágottas táblához, és a legtöbb ételhez illik.
Hogyan válasszunk a vacsorához illő bort?

Figyelem, borokat kizárólag akkor kóstoljunk, ha elmúltunk 18 évesek!

A választott bortípus attól is függ, hogy milyen ételeket szolgálunk fel. Például, ha az étel gazdag, akkor egy nehéz vörösbort érdemes választanunk. Egy könnyedebb és finomabb ételhez inkább fehérbor illik. Ezenkívül magasabb savtartalmú bort kell választanunk. Ez felfrissíti a szájpadlást, és átvágja a nehéz szószokat.

Hasonlóképpen kipróbálhatunk különböző borfajtákat, hogy megnézzük, melyik illik a legjobban a vacsorához. Egy könnyű, frissítő bor remek választás könnyű ételek mellé. Egy vacsorapartin többféle bort is felszolgálhatunk. Ha nincs kijelölt borlapunk, fontoljuk meg két-három különböző palack felbontását, hogy változatos ízeket kapjunk. Akár azt is megengedhetjük vendégeinknek, hogy kiválasszák, milyen borokat szeretnének inni.

Amikor megpróbálunk egy bort párosítani a vacsorához, gondolkodjunk fokozatokban. Amikor egy bort ételhez párosítunk, igazodjon az étel súlyához. Egy finom ételhez könnyű, gyümölcsös, savas fehérbor illik. Nem kell azonban túlságosan kényesnek lennie. Egy könnyedebb, finomabb bor is kiegészíthet egy zöldségételt.

Amikor egy bort ételhez párosítunk, figyelembe kell vennünk a két étel fő összetevőit. Például egy gyümölcsös vagy pezsgős bort pezsgős pohárban kell tálalni. Egy száraz, merészebb vagy összetettebb bort tálaló pohárban kell felszolgálni. Ha egy bort édes vagy gyümölcsös borral szeretne párosítani, vegye figyelembe az illatát és a textúráját. A vacsorához illő bor kiválasztásakor nyitottnak kell lennünk az új ízekre is.

Kapcsolódó cikkek

Ha nem akarsz lemondani a gyorséttermi ételekről, egyél egészséges hamburgert

Ha nem akarsz lemondani a gyorséttermi ételekről, egyél egészséges hamburgert

Ha szereted a hamburgert és nem akarsz arról lemondani, készíts egészséges burgereket.

Lazacőrület: az ízletes és egészséges választás

Lazacőrület: az ízletes és egészséges választás

Ha érdekelnek a finom és egészséges ételek, akkor kizárt, hogy eddig ne találkoztál volna a lista tetején a lazaccal.

Hogyan kell kést élezni

Hogyan kell kést élezni

Minden konyha nélkülözhetetlen eszköze a kés, amelynek élessége elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez.