Konyhatündérek táborban – Nyári főzőtábor gyerekeknek

„Az vagy, amit megeszel”. Az először a német filozófus, Feuerbach által használt kifejezés az idők során az egészségtudatos táplálkozás mottójává vált.
Konyhatündérek táborban – Nyári főzőtábor gyerekeknek

A gyorsételek és a junk food térhódítása mellett a XXI. századra az egészséges étkezés egyre több családban tölt be fontos szerepet. Egy otthon készített fogás nemcsak a testnek, hanem a léleknek is jót tesz. Egy ételt megalkotni egyike a legkreatívabb elfoglaltságoknak. Ez nemcsak a felnőttekre, de a gyerekekre is igaz.

A házi sokkal finomabb

Sok szülő igyekszik megszerettetni gyermekével a főzést. A saját készítésű étel elfogyasztása hatalmas öröm és büszkeség. A gyerekek megtapasztalják, milyen élvezetes a családi főzőcske. Ezáltal nem csak egészségesebben étkeznek, hanem a gyorséttermek kínálata sem lesz olyan vonzó.

Főzősuli és vakáció

A hétköznapok rohanásában és a hétvégék sűrű programjai között talán kevesebb idő jut az ilyen jellegű eseményekre. Egyre több szervezet kínál azonban nyári főzős vakációt. A Gourmand táborokban választani lehet az olasz és a karibi ízekre specializálódott kurzusok közül. A turnus végén a résztvevők receptfüzetet és kötényt kapnak ajándékba.

A Mindmegette kuktatáborban a konyhakalandorok megismerhetik a kenyérsütés fortélyait, kipróbálhatják különböző nemzetek ételeit és lekvárt főznek idényjellegű gyümölcsökből. A kézműves-foglalkozásokon maguk készítik el az üvegek címkéit, de megtanulják az ünnepi terítés művészetét is.

Kicsiktől a nagyokig

Egy 4 éves már aktív és hasznos segítség lehet a konyhában: feltörheti a tojást vagy kevergetheti a tésztát. A 7–8 évesek már önállóan is el tudnak készíteni egyszerűbb ételeket. A PEOPLE TEAM bentlakásos kuktatáborába 7–17 éves korig várnak jelentkezőket. A táborozók maguk állítják össze a hét menüjét, és közösen vásárolnak be hozzá. A kecskeméti egyetem kampuszán nem csak kukták szorgoskodnak: a tábor többi lakója mind egy-egy választott témával (angol, sport, fotózás stb.) foglalkozik.

És a buli…

Délután és este mindenki együtt kikapcsolódhat a rengeteg szabadidős program során. Koncertek, csapatversenyek, előadások, vetélkedők és bemutatók szórakoztatják a nyaralókat. A turnus végén aztán a főzés apró vagy fiatal mesterei hatalmas adag süteménnyel lepik meg a társaikat. Természetesen ebben a táborban sem maradhat el a munkát elismerő oklevél.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan kell kést élezni

Hogyan kell kést élezni

Minden konyha nélkülözhetetlen eszköze a kés, amelynek élessége elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez.

Lazacőrület: az ízletes és egészséges választás

Lazacőrület: az ízletes és egészséges választás

Ha érdekelnek a finom és egészséges ételek, akkor kizárt, hogy eddig ne találkoztál volna a lista tetején a lazaccal.

Zöldségbe zárt egészség: brokkoli

Zöldségbe zárt egészség: brokkoli

Brokkoliból is remek, egészséges ételeket készíthetünk.