Konyhatündérek táborban – Nyári főzőtábor gyerekeknek

„Az vagy, amit megeszel”. Az először a német filozófus, Feuerbach által használt kifejezés az idők során az egészségtudatos táplálkozás mottójává vált.
Konyhatündérek táborban – Nyári főzőtábor gyerekeknek

A gyorsételek és a junk food térhódítása mellett a XXI. századra az egészséges étkezés egyre több családban tölt be fontos szerepet. Egy otthon készített fogás nemcsak a testnek, hanem a léleknek is jót tesz. Egy ételt megalkotni egyike a legkreatívabb elfoglaltságoknak. Ez nemcsak a felnőttekre, de a gyerekekre is igaz.

A házi sokkal finomabb

Sok szülő igyekszik megszerettetni gyermekével a főzést. A saját készítésű étel elfogyasztása hatalmas öröm és büszkeség. A gyerekek megtapasztalják, milyen élvezetes a családi főzőcske. Ezáltal nem csak egészségesebben étkeznek, hanem a gyorséttermek kínálata sem lesz olyan vonzó.

Főzősuli és vakáció

A hétköznapok rohanásában és a hétvégék sűrű programjai között talán kevesebb idő jut az ilyen jellegű eseményekre. Egyre több szervezet kínál azonban nyári főzős vakációt. A Gourmand táborokban választani lehet az olasz és a karibi ízekre specializálódott kurzusok közül. A turnus végén a résztvevők receptfüzetet és kötényt kapnak ajándékba.

A Mindmegette kuktatáborban a konyhakalandorok megismerhetik a kenyérsütés fortélyait, kipróbálhatják különböző nemzetek ételeit és lekvárt főznek idényjellegű gyümölcsökből. A kézműves-foglalkozásokon maguk készítik el az üvegek címkéit, de megtanulják az ünnepi terítés művészetét is.

Kicsiktől a nagyokig

Egy 4 éves már aktív és hasznos segítség lehet a konyhában: feltörheti a tojást vagy kevergetheti a tésztát. A 7–8 évesek már önállóan is el tudnak készíteni egyszerűbb ételeket. A PEOPLE TEAM bentlakásos kuktatáborába 7–17 éves korig várnak jelentkezőket. A táborozók maguk állítják össze a hét menüjét, és közösen vásárolnak be hozzá. A kecskeméti egyetem kampuszán nem csak kukták szorgoskodnak: a tábor többi lakója mind egy-egy választott témával (angol, sport, fotózás stb.) foglalkozik.

És a buli…

Délután és este mindenki együtt kikapcsolódhat a rengeteg szabadidős program során. Koncertek, csapatversenyek, előadások, vetélkedők és bemutatók szórakoztatják a nyaralókat. A turnus végén aztán a főzés apró vagy fiatal mesterei hatalmas adag süteménnyel lepik meg a társaikat. Természetesen ebben a táborban sem maradhat el a munkát elismerő oklevél.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszunk a vacsorához illő bort?

Hogyan válasszunk a vacsorához illő bort?

Egy könnyedebb és finomabb ételhez inkább fehérbor illik.

Konyhatündérek táborban – Nyári főzőtábor gyerekeknek

Konyhatündérek táborban – Nyári főzőtábor gyerekeknek

„Az vagy, amit megeszel”. Az először a német filozófus, Feuerbach által használt kifejezés az idők során az egészségtudatos táplálkozás mottójává vált.

Matcha tea keksz azoknak, akik az egészséget preferálják

Matcha tea keksz azoknak, akik az egészséget preferálják

Előnézeti leírás: Ha kedveled az egészséges életmódot, készíts matcha porból kekszet.